Martingale stratégiaA Martingale stratégia – más néven duplázó módszer rendkívül népszerű, hiszen az egyik legegyszerűbb tőzsdepiaci, illetve szerencsejátékokat érintő módszer. Lényegében a játékos feltett téteit duplázza mindaddig, amíg vissza nem nyeri pénzét a veszteségek után. Gyakori, és bevett módszer, hiszen a felhasználója a legtöbb esetben még akkor is visszanyerheti pénzét, ha négy körön keresztül folyamatosan veszít is. A nagy számok törvénye alapján tehát előbb, vagy utóbb a játékosnak nyereséget kell realizálnia. Az összesített eredménynek pozitívnak kell lennie.

A Martingale stratégia matematikai alapjai

Tegyük fel, hogy a játékos csak tizedjére nyer, és folyamatosan duplázza a tétet. Ha utánaszámolunk, akkor 1023 egységnyi veszteség jön ki, azonban a tizedik játék során 1024 egység nyeremény realizálásra kerül sor, melyet követően újra kezdődhet az egységnyi téttel való játék. A módszer tökéletesen azonban csak végtelen mennyiségű pénz esetén működne, hiszen a valóság azt mutatja, hogy előbb-utóbb bekövetkezik egy hosszú veszteségsorozat, ami alatt elfogy a pénzünk, vagy elérjük a megengedett kockáztatható pénzösszeget, tehát a duplázó stratégiát választó játékosok a leggyakrabban óriási veszteséggel zárják a kereskedést. Éppen ezért nem szabad túlságosan nagy tétet megjátszani az első körökben, később adjunk magunknak lehetőséget a korrigálásra, hiszen minél több kör telik el, annál nagyobb az esélyünk az 50 százalék feletti nyerésre, tehát ha ezt a stratégiát alkalmazzuk, akkor nem csak elveszített pénzünket nyerhetjük vissza, de akár pluszban is zárhatjuk a játékot. Figyeljünk azonban minden esetben a helyes stratégia és a megfelelő pénzösszegek kiválasztására!

martingale technika

A módszer hibája

A módszer legnagyobb hiányossága az, hogy elég gyakoriak benne a kedvezőtlen szériák, és a játékos gyakran feladja a kereskedést a sorozatos veszteségek után. A bináris kereskedés vélemények ezen érvek mellett szólnak. Emellett a kaszinók általában meghatároznak egy alapvető limitet, amely után a játékos már nem tud duplázni, és csalódottan hagyja el a rulett asztalt. Megfelelő stratégiát választva azonban csökkenteni tudjuk az egyébként rendkívül kockázatos Martingale stratégia kiszámíthatatlanságát. Tegyük fel, hogy ötödik alkalommal is pirosat adott ki a rulett. Ez esetben elkezdhetjük a duplázós módszert a feketére, mely jóval időigényesebb, de kiszámíthatóbb, és valószínűleg nyereséges stratégia lesz számunkra. A stratégia kockázatát nem csak csökkenthetjük, hanem növelhetjük is. A Grand Martingale stratégia során a vesztes tét dupláját is meghaladó összeget tesz fel a játékos egy adott számra, például 5 dollárt elveszít, majd 10+2 dollárt tesz kockára mindaddig, amíg nyereséget nem könyvelhet el, vagy adott esetben elveszíti az összes pénzét. A módszer előnye, hogy akár egy nyertes szériával is szép profitot tudunk elérni, hátránya pedig az, hogy hamar elérhetjük a maximálisan kockáztatható összeget, és pénzünk is hamar elfogyhat. Minden megmozdulásunkat nyomon követi a https://www.binarismentor.com/oktatoanyagok/ amennyiben ezt beállítjuk, így visszakereshető egy-egy akció, amit a későbbiekben is újra alkalmazhatunk. A Martingale módszer tehát az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb módszer a devizakereskedésben is.